til top
  • Invester i fremtiden – kontakt en energirådgiver

Invester i fremtiden – kontakt en energirådgiver

Høye strømpriser og større krav til miljøvennlige boliger, gjør at mange velger å oppgradere boligene sine. Byggmester Bjørn Døsen tilbyr energirådgivning og utfører smarte energitiltak som kan spare deg for penger og øke verdien til boligen din. 

Bjørn Døsen er en byggmester i Os, utenfor Bergen, og har over 20 års erfaring med bygging og rehabilitering av boliger. Nå tilbyr de også energirådgivning og hjelper deg med kartlegging, utføring og søknad om tilskudd fra Enova.

Hvem er det for?
Oppvarming står for opptil 70 prosent av energikostnadene til et norsk hjem.
Har du en eldre bolig, er det derfor stor sannsynlighet for at du kan gjøre tiltak som vil redusere strømkostnadene dine.

– Mange eldre boliger har for eksempel 10cm isolasjon i yttervegger, mens dagens krav er 20-25cm. Bare dette vil utgjøre en stor forskjell i energiforbruk, sier Robert Solberg, byggmester og energirådgiver hos Bjørn Døsen.

Hvordan fungerer det?
Vi kommer hjem til deg og kartlegger tilstanden på boligen din, gir den et energimerke og lager en oversikt over tiltak vi anbefaler deg å gjennomføre for å redusere energibruken i boligen din. Vi estimerer også hva du vil spare på dette, og utfører jobben for deg.

– De mest effektive grepene for å spare strøm er etterisolering av tak og vegger, nye vinduer og installasjon av balansert ventilasjon, sier Robert.

Hva kan du få støtte for?
Du får inntil 5000 kroner i støtte fra Enova for selve energirådgivningen, uavhengig av om du gjennomfører tiltak. Så vil det være ulike summer du kan få igjen, avhengig av hvilke tiltak du velger å utføre. Du kan få inntil 150 000 kroner i støtte fra Enova om du oppgraderer hele bygningskroppen, som vil si skallet av boligen. Støttebeløpet avhenger av hvilket nivå du oppgraderer til.

– Enova har en rekke støtteordninger det er mulig å søke på. Alt fra ombygging av bygningskropp til mindre tiltak som installasjon av balansert ventilasjon, forklarer Robert.

Når du har gjennomført anbefalte tiltak, registrerer du kostnadene dine hos Enova. Dersom du ikke har mulighet til å gjøre alt som anbefales, er det fortsatt mye penger å spare på å gjøre smarte energitiltak.

– Jeg gir råd ut fra situasjonen til huseier, der et helhetlig bilde på investeringer og besparelser blir lagt til grunn. Både små og store tiltak vil redusere faste utgifter og øke markedsverdien til boligen din, sier Robert.

Kontakt vår energirådgiver Robert Solberg:
E-post: rs@dosen.no
Telefon: 907 94 511

Bjørn Døsen utfører tiltakene for deg
Rådgivning og utføring

Vi hjelper deg med kartlegging og utføring av energibesparende tiltak.